Saturday, December 4, 2010

hari selasa

akhirnya, setelah sebulan mengerjakan haji, selesa lepas, abah dan umi selamat sampai kat KLIA.. muahahahah! happy + syukur + lega.. semuanya ada.. heee :)


so kitorg bertolak pukul 3.30 dr rumah, amek mak usu skjp kat KL, then bertolak gi KLIA. on the way nak pergi sana, hujan sgt la lebat sampai tak nampak jalan.. tapi still kena bawak laju sbb takot dorg dah sampai.. hehe.. then, sampai kat sana, ingatkan dah landing, tengok2 dekat board tu die tulis 'DELAYED'.. so kitorg pon bertapak la sekejap dekat burger king.. hehe! dapat makan hershey's pie ! sangat sedap :P

lebih kurang kul 6.30, baru landing.. tunggu punya tunggu, pukul 7 baru la abah n umi klua :)


ramai gile org menunggu.. semunya nak dok depan

of course, mula2 skali, benda yg paling menyerlah adalah kepala abah yg shining.. wooooohooo~ bapak gua dah takda rambut :P hahaha! agak pelik, tapi not bad.. handsome jugak, cuma nampak a bit chubby.. wakakakakak~ then of course, umi! dengan berjubah hitam, serious nampak SLIM you! i loike.. awww~ ;P haha!

so before balik, hehe :P

kikikikikikiki :)


posing dengan beg

naik kerusi urut :)

ha! yg ni pulak.. ada cite sikit.. hehe.. agak memalukan jugak, tapi lantaklah nak cite jugak.. aku igt kan kalau naik kerusi ni, die teros automatic gerak.. so agak lama la aku tunggu, last2 die berbunyi.. sumpah malu! then baru la nampak kat tepi tu ada tulis 'insert note(s)'.. aku ingatkan maksud die note = nota.. so aku mcm pelik la.. mana la menatang note yg die ckp.. ye ye.. anda bole ckp saya bodoh or blurr atau pape.. hahah! kerana ianya sgt obvious.. then lama sikit, baru la terpikir, notes = duit kertas! HAHAHAHAHA! lepas masukkan duit, baru la die gerak... time tu dah legaaaa~ :P

time balik rumah mcm agak rushing sbb nenek ada buat kenduri sikit untuk umi n abah.. so kena catch up before org masjid dtg rumah.. dan bagi mereka yg kenal abah, yeah! bayangkan la pak haji ini membawa keta.. woohooo~~ sebenarnya, rindu la jugak.. dah lama tak merasa abah bwk keta.. kiki :D masa kenduri, Alamdulillah semuanya ok dan dapat berjumpa dengan adik2 tahfiz a.k.a jiran baru aku ni.. hehe.. sebenarnya ada sekolah tahfiz baru je bukak kat depan rumah.. Alhamdulillah! sejuk je aku tgk dorg ni.. pakai baju putih, jalan tunduk ke bawah.. lepas ni insyaAllah, faan pulak yg masuk.. amin~~ hehe ;)

habis je kenduri, masa utk punggah barang dari mekah pulak.. hehe.. setelah beberapa kali bertekak, berebut dan membuat perjanjian perkongsian, kesimpulannya aku dapat 5 jubah (hehe! umi punya pon, aku punya jugak! :P), 1 beg sejadah dan PURDAH!! muahahahahaha! yeah kwn2 ! lepas ni insyaAllah, aku akan ke kelas dgn memakai purdah.. so, lepas ni for sure, gelak aku dah tak kuat dah.. so, tak yah la korg nak shhh shhh aku lepas ni.. kiki.. ;) anyway, thanks umi! thanks abah! :)


yeah! model kita..
kenal tak sape ni?
senang je nak cam
tengok perut die
muahahahah! sorry sis ;P

hari yg hectic tapi happy yang amat :)

2 comments:

shiho92 said...

alhamdulillah :)
pasni leh tido bwh ketiak mak lg.

yeah.. aku mnunggu sem dpan nk tgk sab yg baru:D

sabrina said...

bahahaha!
tungguuuu~
:P