Friday, December 18, 2009

malaysia menang!


yeay!
malaysia menang bola sepak
gold medal in sea games 2009
1-0 dgn vietnam
yeeehaa!
:)
congrats to all team members

especially to abang zaquan adha
yg aku tengok mmg makin bulky n handsome
mcm remy ishak dah aku tengok

Wednesday, December 16, 2009

party class yg best ;)

date : 15 dec 2009
day : tuesday
venue : pizza hut wangsa maju n wangsa walk
presenting
5 kreatif class party 2009 :)




seriously! aku akan sentiasa merindui budak 5k. kenangan bersama mu x kan luput dari ingatan ku. cey! hahaha. mmg sgt best! first, ktorg suma makan kat pizza hut. rasa bersyukur gak, aku dtg lmbt, sbb suma org lyn aku cam raja. mknn kat depan utk aku ngan aza. org pkl 4 dah nak balik, kitorg baru sampai. sibok kan? hahaha. dok makan je. dah habis borak, kakak2 n abg2 pizza pon dah mcm nak halau, so kitorg lepak kat wangsa walk. first time sampai, so just ikot je lah ke mana mak cik aza nak g. which was karaoke place. yeha! apa lg kan.. suma org pon mula menunjukkan belang msg2. segala teknik teran, melalak, pecah, sumbing, mmg all out dorg nyanyi. kiki. seriously agak memalukan ar. tp bila pk balik, sbb nnt dah x jumpa kan, so belasah je lah. mmg best! aza dgn lagu retro nya, mus n tina nyanyi lagu dancing queen, aku nyanyi lagu i dun wanna close my eyes, n the most surprising thing was, zhafran.. mamat jiwang dealova nyanyi lagu iris n ape benda tah lagi satu yg mmg tgkp leleh. hahaha. rugi plak che mida x dgr. wakakaka.


video

the best karaoke ever..



geng2 kepoh 5k

hey you,tuuuut!

when it comes to this thing, i am concerned. one thing i should remind u babe! if u wanna talk badly about me, just make sure that those people keep it. n dun let it 'enters' my ears. understand??!!why u did this to me? i thought we're so close. if u dun like it, why dun u just talk to me.. personally...

i remember that day. the day when i apologised for what i did, i heard with my own biggie ears, that u said it was nothing n it's just a misunderstanding. "it's ok. it's just a misunderstanding. i shouldnt say that. it's nothing, seriously! dun worry.". yeah! all ur acting, as if u forgive me n really dun mind. bullshit!

until one day, when i heard from someone, that this news was spread to all people. ALL! worst thing is, the people who actually involved in the topic that i foolishly babble. OBVIOUSLY kan?! no one noe about this before. it was just between u n me. why? u didnt really noe the whole situation sis, but the way u told them, as if u noe evrything. huh! oh yeah! i forgot.. this is the real u. always bring the craps n leave the truth behind.

i dun want to hate u. but this thing. it seriously makes me weak inside whenever i think about it. bcoz the truth is, rite after we talked, i seriously regret for what i did. i have witness, if u dun believe me. i want to stop babble about it. u noe what? i thank to God, at least i learn something. i should stop hearing all the bad stories n me myself, should stop hating n talk badly about people. especially our love one. i'm sorry sis. perhaps, i wont be the same sabrina that hoo haa whenever i see u next time.

i regret that i wrote this. but i couldnt stop. sorry! :(

Monday, December 14, 2009

remy ishak!!!!!!!!!!

aku ni bukan lah suka sgt baca gosip artis2 ni. so cite ni je dah melambangkan aku sendiri sungguh x up-to-date. hehehe. aku baru dpt tau semalam yg remy ishak kena belasah ngan 7 ekor mamat dekat istana budaya. which cite ni sebenarnya berlaku lebih kurang 5 hari lalu. hihi. tp seriously. mmg melampau lah. ape la faedah ko pegi tumbok mamat tu? dah lah nama dah nak tgh naik. kan skg polis tgh cari ko. adoi! bawak bala sggh. kekadang aku x phm nape lah bdk laki ni suka sgt bertumbok or bergadoh? kalu tarik2 rambut x pe la, bole tumboh balik. ni smpi patah kaki, smpi mati pon ada. x pk ke anak bini, x pon family, yg mcm ranap nak tanggung malu sbb korg? adoi! aisey! mcm profesor izzie lah plak.. renung2 kan. dan jgn amalkan.

pape pon, yg penting remi ishak ok. hehehe. hero melayu aku tu. mmg nahas lah kalu aku jumpa diorg. cey! well, dlm berita tu ckp ada kena ngena ngan family ummi nazeera (siti sarah dlm nur kasih). sbb parents die cam x suka diorg bersama. kesian plak aku baca. terhalang ole mak pak. haish! ape lah yg kureng nye kat remy ishak tu? dah lah hensem, hensem plak, pastu hensem lg, hensem teramat, hensem segala lah. ape lg yg korg nak. ish3...

Sunday, December 13, 2009

Saturday, December 12, 2009

apabila cikgu siah sudah pandai melawa



huyyo! T__T

sebenarnya theme dinner tu silver, tapi balck n white pon jadi la. tp seriously! bila tgk mak ngan pak aku, mak oooi. MMG MELETOP, NYAH! i tell u..

cantik gile! altho tang shopping tu bole dikatakan rumit lah jugak (sbb beli last minute..) but end up, adalah satu yg matching. tgk lah plak sape yg pilih kan. haish! aku ni mmg anak yg superb kan? wah! prasan plak. but neway, ni mmg first time, aku tgk mak aku pakai dress n mmg seriously lawa. mcm angel + batwoman pon ada gak. sbb lengan die mcm sayap. hihi. kesian bapak aku. x sempat nak beli baju baru. but hey! he still looked handsome. wah! aku puji mr boleh. pape pon, yana! as i promised! dah ku kua kan kat blog ni ha. terima lah hakikat bahawa mak kita lebih fashionable dari kita. aku mmg dah lama rasa kan benda ni. aku ngan sera pon dah prasan2 try baju ni. so kitorg dah reserve dlm almari nak bg ko try plak. hahaha.
p/s : yana! kitorg mmg shopping sakan kat langkawi. nasib baik aku da reserve choc utk ko. muahahaha. choc je la. hehe :)

Tuesday, December 8, 2009

leeggggaaaaaaaa!!!!!

wah akhirnya dah habis. lega gile weyh! huh! aku adalah antara wanita yg menjerit dlm dewan td. muahahaha. wlpn pon x leh nak chaos kan lg dgn bunyi loceng spt yg dirancang dgn wani, tp aku jerit je, aku rasa dah cukup nak bg dewan tu meriah. hilang segala ayu aku. lega punya pasal. huaaaaaaa. SERONOK GILE!

overall, mmg spm ni mmg buat aku smkn sembam dan mata pon lebam. drpd salu tido petang dan malam, masa spm; tros jd mcm burung hantu. tido petang pon x lelap. sengsara nak mampos. amek ko. aku tau mmg bkn aku sorg je camni. dan aku yakin, nnt junior yg lain pon mst akan lalui benda yg sama. so selamat lah. seriously aku ckp, mmg sengsara.

paper yg plg susah, myb bio kot. thank God ramai jugak yg ckp susah. tp x tau la. ramai tu sbnrnya, yg aku tny 3 org je. hehe. x kesah lah. yg pntg skg, aku harap sgt biarlah turun gred 50=a ke... hehehe. tlg lah. yg lain pon susah jugak tp x sesusah bio. x leh nak buat ape dah. berserah je la.

sekolah?!!! waaaa! lagi lah aku rindu.kalu geng, gerenti akan jumpa kot. tp yg satu ni. haih! harapan lah nak tengok die lepas ni. ish3...

last but not least, kls 5k yg hangus terbakar. stp kejadian yg berlaku kat kls tu x kan aku lupa smpi bila2. member kls lg lah. nak2 chairil, zaafira, hazwani, aza. antara manusia yg m'gamatkan suasana kat kls sbb gelak diorg yg mmg x bole bla. hahaha.

bdk qudus + aza yg mmg sentiasa lekat kat hati. tmpt aku borak, tmpt aku gelak, tmpt aku nangis, tmpt aku membebel or bercerita x habis. wah! byk sgt jasa diorg kat aku. seriously, from the bottom of my heart, thanks guys for everything n pls forgive me for all my mistakes. aku janji, rite after aku bole bawak keta, aku akan make sure aku bwk korg jln2 naik keta. pusing padang rumah emma. hahaha. all the best to u guys n always keep in touch ya! :)

Tuesday, December 1, 2009

generasi baru share.. izzah-share...

sungguh ku x sangka... generasi baru sudah tiba.. sila lah layari ke izzah-share.blogspot.com... sggh klaka. nak jugak share. yana! terlalu banyak influence yang ko bg kat diorg ni. hahaha.. cakap sepatah 2 dah masok dlm blog. secipot tuek je. hahahahahahahahahahahahaha.. aku nak pecah perot. guleng2~ tolon lah bagi support kat minah ini. oleh itu......

saya dengan segala hormatnya ingin mengajak anda membuka blog
moh lah!
muahahahahahahahahahahahah :)
hidop belia!

Saturday, November 28, 2009

selamat hari raya aidiladha!

selamat hari raya semua. saya nursabrina amran, nak mintak maaf kat semua manusia di muka bumi ini yang banyak saya sakiti. bermula dari family haji ghani sehingga lah kepada kwn2 yg jauh di mata. mmg x bermaksud nak buat slh kat korg semua. just want u to know that ill change myself n learn from my mistakes. trust me. I WILL. i will not do something that can hurt people around me. i wont! pls tell me or advise everytime i make mistake. pls! i beg u.
coz i just dont wanna do silly things. silly things that sometimes can makes u blind. pls people! PLEASE! i an truly sorry :(


from bottom of my heart, i'm sorry!

sabrina amran

suka gle ending nur kasih :)

rasa sgt sedih sbb akhirnya nur kasih dah habis. serriously aku suka gle ending die. ending yang sgt smart n menarik. mati2 aku igt kan nur kawen ngan aidil. sbb agak byk org predict mcm tu. kesimpulannya cite camni mcm sgt bagus utk dipertonton kan. x galak poligami, isteri setia pada suami, suami setia pada isteri, tak elok cite buruk. tp cite burok tu mcm dah kira lumrah je. hehehe. nak2 mulot pompuan kan. x dapat nak elak. tp seriously ini suma sbb nak luah, bkn sngaja2. hehehe. berdasarkan diri sendiri plak. toing~!
pape pon aku dengar cite ni nak dibuat movie. dengar dari mulot faan. x tau lah betol ke x. mcm bole percaya. sbb kabhir ni salu nya jadi pengarah movie, x pnh dengar plak die buat drama. so kita tengok je lah mcm mn nnt.

so kesimpulannya, saya, sabrina amran, peminat setia nur kasih, nak bagi 100 bintang kat cite ni, n hopefully ada lah nur kasih 2 yang lagi menarik. yg plg penting, remy ishak, anda lah hero cerita melayu yang plg i loike n hopefully kita x da lah terserempak sbb takot i cair. muahahaha. bye nur kasih!

Saturday, November 7, 2009

josh! is it true?

i just heard this shocking news just now. i just cant believe it. there's one girl who claimed that josh did 'something' wit her. gle oo... kuang aja gle. pls say that it isnt true. i dunno how she could came out wit this idea. what i noe is this doesnt sound good. poor fergie! she's such a sweet girl. every man in this world wants to get her... so, u better be glad n thankful for having her, u noe, josh?! huh! aku x phm! nape benda ni skg dah sgt berleluasa ha? ad0i!

faan ada peminat???!!!!

oh faan! aku sggh bangga dengan ko. seriously!
mcm mn lah aku nak btau korang ni. faan skg dah ada peminat. budak2 skg mmg bole tahan jugak. darjah 5 dah pandai suka2. cite ni aku tau masa tgh mkn mlm. eja mcm cite kat faan yg die dgr ada budak darjah lima ni ckp, yg die suka kat faan. hahaha. mmg j0ke yg sgt besar bg aku. dlm byk2 mamat kat sek, mamat tel0r tu jugak die suka. ps2 eja ni plak mcm mak cik kepoh. pi btau. kesian budak tu. x da privacy. ish3. x ckp lg. eja gi pecah rahsia kata ada kwn die pon suka faan jugak. "tp stp kali eja ckp "ko suka faan ek" budak tu ckp "x lah. mana ada?" tah hape2 tah,' Ya ampun! mst lah. mustahil sgt lah die nak ngaku. adoi! mak kepoh! mak kepoh!

Sunday, November 1, 2009

dah habis :(

aku bkn sedih sbb ape tp bila seminar dah habis, aku dpt rasa kan betapa dekatnya SPM.. hish! tp overall, mmg seminar ni best. suma skali. x bosan lah. great opening n suprising closing. tp the best seminar, of course, yg english lah. cikgu india! klaka gle babe.. dah brilliant otak die, pastu klaka plak. pecah perot aku hari tu. kiki. Alhamdulillah aku rasa mcm lebih ready lah

pstu sedih. dah x bole tengok dah satu mamat ni. hahaha. bukan sbb aku suka, tp mmg die ni mmg buat aku kagum. dah lah pandai, penoh budi pekerti. mula2 aku igt die ni jenis budak BEDOL... hahaha. rupanya x. habis klas die salam ngan suma ckgu laki. sweet kan? myb sbb susah skg ni nak tgk laki camtu, so sbb tu lah aku rasa kagum ngan budak ni...

pastu, aku seronok, sbb x yah nak menghadap muka mamat indon dah. aku adalah sempat sakat skit mamat indon ni. nasib lah kan. sape suh x nasihat kerabat2 ko kat indon tu kan. mmg sedap aku perli diorang. muahahahaha....

pape pon, lega sbb suma nya dah hbs. penat2 pon tapi sangat berbaloi.. SERONOK! :)

Tuesday, October 27, 2009

tragic gila!

aku x tau camne nak gamba kan perasaan aku ni. tp mmg aku x bole thn air mata aku ni masa aku tgk beita tu. mula2 diorg ckp 20 org murid darjah 6 mati sekaligus tenggelam dlm sungai yg deras kat kinta, perak. nak jd kn cite, jambatan yg diorg lalu tu baru je dibuat. so myb x besa lg tampung ramai sgt org. sungai bwh tu plak deras, sbb baru lps hujan. aku x phm, nape lah faci tu x bole pikir, safety budak2 tu. i mean, mlm2, pukul 10, jln atas jambatan baru.. bwh tu plak bole dgr, air sungai deras. kalu pikir blk lah kan, x kan lah diorg x rasa seram kot. faci diorg patot pikir lah safety bdk2 tu. x kisah lah tmpt tu x hujan, tp kalu lah berdekatan tu, nama dah sungai tu bersambung, mst lah affect skali. i just dun get it. luckily td, diorg bagi update kata ada lah 17 org budak kot, smpt paut kat satu kabel... Allah nak tolong kan, alhamdulillah. tp still ada 3 org bdk dijumpai meninggal. sedih! :(

aku plg sedih time, mak bdk india yg meninggal tu ckp, sblom pegi, anak die ckp die yakin bole dpt 7A dlm upsr. mmg time tu berderu air mata aku. dah tu bukan aku sorg, ngan mak2 aku skali nangis.. sedih! sgt sedih! ada budak yg tgk kwn die suma jatoh, x smpi hati nak cite, myb sbb sedih sgt. aku rasa mst die trauma. kesian... :(

aku harap sgt yg hilang tu bole jumpa. kalu jumpa hidop lagi bagos. at least kalu diorg x bernyawa pon, bole lah kebumikan dgn cara elok. kesian. aku bole byg kan nnt mak bdk india tu nak amek result anak die. waaaa~ aku doa biar lah jumpa cepat2...

Sunday, October 25, 2009

MELODY

suddenly
the song that i play become more emotional
myb coz there's no much time left

rite now, i can still play the song
three months later
what if it fades
it falls on someone's hand
can i bear to see it

i'm afraid
i used to get through this
long long time ago
n it took quite long time to cure the pain
someone changed it into remix version
n people liked it
thought i could feel the same way
but it wasnt
harhar

huh!
now, its gonna be more emotional
huaaaa huaaaa huaaaa~

Thursday, October 22, 2009

masalah :(

aku dah nak spm. tp x mcm budak nak spm. mcm mn nak beat kakak tercinta ni. adoi! konon fotostat kts kakak aku, siap tampal lagi kat depan cermin, kononnya sblm gi sek, nmpk lah cita2 tu, tp haram jadah. semangat x naik2 gak. dok sama kls ngan budak sejahtera, lagi lah menimbulkan rasa rendah diri aku. btp bodoh nya aku nak banding ngan diorg. dah la depan aku btol2 menghadap vhimal. mmg best lah kan. waaaa! aku nak nanges! bole ke ni? sejak salu jumpa tirah ni lagi lah. nak2 dpt tau die dah gi third interview for scholarship, lg lah buat aku merudum.

tp ye lah. ape yg aku buat. mlm2 buta nari2 smbl dgr lagu. kat sek, borak2, ngumpat psl rempit. kesian rempit tu. x psl2 je die dpt pahala. ps2 x habis2 complain, mcm lah aku ni bagos sgt (aku sedar!) kesian plak kat emma ngan aza kena dgr bnd yg sama. adoi! cukup lah tu sabrina. ko pon bukan bagus sgt. tu lah. mmg dah termaktub dlm kitab, mulot pompuan ni sentiasa ada hot news. so, bnd ni termasoklah aku skali. ish3... sabrina, sabrina

aku takot, kalu2 kejadian masa PMR terjadi kat aku balik. SCARY!! aku skali lg x 2syen. latih tubi nk m'hrpkan yg kat sek je. nasib baik lah skg ni ada bengkel. so byk lah gak latihan yg ckgu kasik. tp still, bole ke score ni?! aku tgk emma, aza, anis, aimah, azmah gi 2syen, buat aku takot. tp nnt kalu aku gi 2syen, jd lain cite plak. ARGH! masalah! NGENG! bedebush!

Monday, October 19, 2009

glad that i'm not like u

juz wanna tell u that I'M SO GLAD THAT I'M NOT LIKE U. seriously, i'm happy. people cant stop praising u, but me. myb bcoz i noe u btter than them. n lately, after what u told me on that day, makes me kinda lost my respect towards u. in my mind, i think, u've totally changed. i dunno whether should i tell u, or not. but this things now has become worse. should i tell u this? or myb it's just me who thinks like weirdo? yeah! i admit, i'm not so sporting when it comes to this matter.. huh! i'm tired!!!!!
I'm SORRY!

a month left


aiyo! lip lap lip lap.. tggl stahun lagi dah nak peksa.. rasa jelous plak tgk bdk pmr. adoi! dl aku nasihat kan adik aku suh baca buku. skg ni die plak. "weyh! nina! dah2. jgn tgk tv dah. gi baca buku, nak peksa." waaaaaaa... takot dowh dengar. tp itulah realiti nya. sejarah dah lah x habis syllabus lg, kena blaja sendiri. mmg x phm lgsg. dan disebabkan itu, bak! amek ko! result trial sejarah trok gle kot. camne nak survive ni? kts dah mcm2 warna dah aku tampal kat cermin. konon2 nya nak bg semangat lah. tp semangat ngantok plak yg dtg bertalu-talu. x dpt nak cover dah. mata ni rasa kuyu je. mmg rumah ni suwey tau. sejuk die tu semacam je. wah! slh kan rumah plak....


dah tu plak. sejak nak dekat peksa ni, aku rasa makin byk dugaan yg dtg. especially ngan kwn. sbb salu jumpa kan. besa lah. Allah tu Maha Kuasa. nk uji kesabaran kita suma. skjp gadoh, skjp baik. skjp emo, skjp gelak. pening pala kdg2. tp bila pikir balik, kalu xda benda tu, nnt hidop ni bosan plak. kan? so, nak x nak, bila benda tu dah jd, kita pon kena lah bg masa kat diri msg2. everyone need space for themselves to take a deep breath. hopefully, we can be more matured n understanding. myb it's easy to forgive, but to forget about it, i bet it needs at least a month or a year. so cheer up while u still have time together. coz we have a month left to sit next to each other. lps ni myb msg2 mgkn dah buat haluan msg2. sdey kan? :(
so kpd member yg dah nak amek peksa ni, aku suggest kat korg.. sementara ada sebulan ni, banyak lah gelak2 ngan kwn korg. bole hilang stress, bole hilang tension dlm pala otak ni. blaja pon x penat. nnt blk rumah senang hati nak tido. x da lah rasa bersalah sgt sbb x baca kan.. so renung2 kan dan slmt beramal.

stand besides ur friends n together we achieve our ONE DREAM

Saturday, October 17, 2009

the proposal


i just watched THE PROPOSAL just now. yay! i totally fall in love with this movie. irresistable story. cant stop watching it. now, i already watched it twice. n still, i never get bored. hahaha. there are some parts that i need to 'forward', but the others were perfect. i like to see ryan reynold n sandra bullock. n i think 'their combination' was superb great. kiki. so sweet. this story actually tell us that LOVE is blind n makes anything possible. n of course, fallin love wit ur boss, is kind of last-thing-to-do. but still, if it happens though, why not? just make sure that she/he doesnt bring that bossy attitude at home. just like one in my house. never stop praising himself. yeah! mr. boleh lah katakan. kiki. well, again! just wanna show my excitement about this movie, n i, sabrina amran would like to suggest u to watch this movie, especially for those girls out there, who doesnt watch this movie yet. MUST WATCH MOVIE! enjoy!

Monday, October 12, 2009

new words

there are new words that i should bury in my heart..
patient n be happy :)
muahahahaha...
altho it's fake

Tuesday, October 6, 2009

hidop chelsea!

dah lama aku x ckp psl chelsea..so, smlm sgt gembira melihat chelsea menang.. mmg great game ar.. x sia2 aku kena marah ngan bapak aku... baru lepas baca buku physics...sbb besok nya nak peksa... hahaha... x pe demi bola aku stay up mcm burung hantu, nak habiskan baca... ngantok tu, ngantok lah jugak.. tp hati seronok, mmg baca buku pon jd seronok... hopefully result better lah kan.. hehehe...

so chelsea, menang 2-0 ngan liverpool babe... suma nya dengan bantuan DIDIER DROGBA, ANELKA dan MALOUDA... muahahahaha..

akhirnya, dpt tgk chelsea mng ngan liverpool..seronok gle... ye lah..sblom start game, aku baca paper, suma predict liverpool menang... muahahahaha... kini tidak! dengan adanya, drogba aku..kiki.. skg ni lg lah, dah ada anelka... dah lah hensem, tinggi, pandai main pulak... enjoy gle lah tgk game chelsea ni... aku x tau lah...sejak aku minat kat chelsea ni kan, aku prasan aku semakin suka kat mamat negro...ish3...

Monday, October 5, 2009

aku x phm

hehehe...hari ni aku curi2 bukak com..besok dah lah nak buat trial phy n chem... tp gara2 nak resist kan electric shot yg ada dlm kepala otak aku ni, so aku decide nak update blog ni yg dah berhabok.. so hari ni, aku just nak cite psl suatu kisah yg meruntun sgt..skg ni dah kira 'anniversary yg ke-5, since perang itu terjadi...

tp perang ni, x da lah besar sgt kot... x tau lah..bg aku x besar sbb benda ni jd time kitorg x matang.. mentah yg teramat... smpi kan aku pon naik malu bila pikir balik... betapa bodohnya manusia bernama sabrina semasa form 1 dahulu.. x kisah lah dari segi ape pon... aku dah mls nk pikir... tp still, bila aku jumpa warga kusess, x yah tgk jejauh lah, tgk kakak aku je, dah buat aku mengimbau kenangan lalu...malu yg teramat oooi.. aku x tau nape aku x leh lupa kan.. aku igt almost everything yg aku buat kat sek tu...tp x pe lah.. disebabkan kejadian tu jugak, buat aku jd matang skit berbanding dahulu... skg aku dah tau betapa benda tu slh, dan aku pon dah mintak maap kat si sipolan ni masa sblom pmr... sblom ni mmg dah mintak maap, tp yg ni lg true pny...

so what i did, aku bagi die topik ramalan kat budak ni, dgn ucapan skit..."mintak maap, hope that we can forget the past"... fine! x nak ckp tima kasih pon x pe... (bg call skit ke..ape ke..) aku x tau nape...si sipolan ni spt x mau bukak hati lgsg.. bkn aku suh die bukak pintu hati utk cintakan aku.. tp just nak mintak kita berkawan n act mcm die lyn org lain... but then, this few days, when i met him, it was so obvious that he ran away from me... what should i do? asalnya mmg aku x amek kisah psl benda ni, sbb dah lima thn kan die buat kat aku camtu... igt kan dah immune... but then, bila sorg lg member aku nmpk n tegor betapa renggangnya kitorg, buat aku terpikir balik.... what should i do just to get him back? bila nak tgkp gamba, ngelat n seboleh bolenya dok sedepa jauh dari aku..adakah sbb kejadian itu atau sebab saiz aku yg semakin me-lebar, myb malu agaknya, aku x se-hot schoolmate aku yg lain....WHY? itu je aku nak tny...

kalu ko nak ckp sbb aku buat cite psl ko masa form 1 tu, ok fine! IM SORRY... but ko pon ada buat mcm tu kat aku jugak..but fine! i take it (x sepenohnya lah)..u noe what? aku pikir myb nasib ko x baik sbb pnh sama sek ngan aku yg lemah ni...MINTAK AMPUN SGT!

aku tulis suma ni, sbb aku tau die ada blogspot jugak.. n ill try my best to promote my blog to him, so that he can read... bcoz this is for him...to be honest, yg lain pon ada buat slh kat ko jugak, tp aku, ko lyn aku camni...aku mls nak cite psl bebudak tu kan...tp it's unfair...aku x tau bape kali aku nak ulang perkataan ni, tp mmg aku hrp sgt ada perubahan... dah nak spm ni.. aku nak berbaik....niat aku baik...mmg kalu boleh aku x nak sentuh lg or ckp psl ko... takot aku terbawak balik kisah dulu...tolong lah... AKU MINTAK MAAP!

Friday, September 25, 2009

raya yg seronok :)

tahun ni..mmg the best raya among others..it's juz that x da tokmi lah... pape pon, mcm2 aktiviti kitorang buat.. malas nak cite... korg enjoy lah tgk gamba ni... :)

sblom tolak gi terengganu,kitorg gi rumah nenek dl kat cheras.. mkn lah kuah ayam kacang nenek...most fav...yummmm
dah sampai terengganu...mcm biasa jumpa suma org...

bdkpmr lah katakan



kak zarikh yg baru beraya thn ni... org baru...

ps2 main bunga api
pagi beraya,terpaksa beratur nak mandi...ni the last twoperson lah kan..

manusia breakfast di pagi raya...

ibuku..

salam ngan family..kena lah bratur...







gamba family.. power x aku lompat..kaki aku baik punya... :)

as usual, tangga jadi tmpt wajib...
nak kunjungi rumah kami,sila ameka alamat ini..hehee




adik beradik yg sweeettt..muahahaha

mamat kaca matadan minah lens...
most wanted baby..O__o

time gi rumah cik wa..mkn bergaya..wah! xbole blah...

timenk siap2 gi melawat... sedar2 suma pakai baju kotak2.. hahaha


kul 12 kitorg start jejalan...first gi mcd.. lepak2...
then gi dataran syahbandar.. ps2 baru lah gi pantai batu burok
kat pantai batu burok
on da way balik
singgah rumah ayah itang...
seronok gle tahun ni babe! rasa cam nk putar balik masa... rindoo glekat suma org.. overall, mmg happening gle this year.. kalu ada doraemon, aku nk suh putar balik masa... SERONOK!

Thursday, September 17, 2009

deeper conversation :)



kinda slow... but i like the lyrics.. meaningful!

Wednesday, September 16, 2009

dengarlah ape yg bapak aku ckp

"abang, kalu dapat no 20 ke atas lagi... abah nak nangis depan cikgu.. biarlah kawan abang nak ckp ape pon... abah sedih abg asyik dpt no 20 ke atas... biar abah nangis depan cikgu... nak?"
x boleh blah kan? :)

sungguh ku x sangka bapak gua sampai cam2... tp x mustahil... bapak aku pon pandai gak berdrama ni.. hahaha.. mr boleh lah kata kan... kiki.. ;)

sumpah aku x prasan

wah! setelah sekian lama... td aku bukak myspace aku yg sggh berjanggut.. aku igt aku dah delete dah account...tpkan skali aku nmpk ini.. muahahaha...


wah! sggh terharu... dah lah mula2 aku sdey gila.. sbb x dpt card die.. aku igt mmg x dijemput. muahaha... skali tetiba die tarok kat myspace da.... lupa teknologi dah canggih... hahaha... tp kesimpulannya still x gi.. masquerade tu pon sama... sbb kwn aku sorg je yg nak gi.. x ramai geng, camne lah nak join... adoi! sdeyh! btw, aku suka lah tengok fliers ni... hihi.. creative2....

aku nak mintak maap :)

kepada suma nama di bwh:

  1. family; abah, umi, yana, sera, faan dan eja
  2. suma ahli haji latip dan haji ghani
  3. kwn2 yg pnh berkata2 ngan aku dan x pnh berkata2 ngan aku
  4. melawatians
  5. cikgu2 yg pnh mengajar aku dan juga yg aku pnh usha
  6. indonesians
  7. george bush
  8. babi2 di kandang
  9. pencipta virus laptop
  10. pencipta buku SPM

kepada hamba Allah tersebut, inginku memohon ampun atas segala salah dan silap diri ini sepanjang saya hidup di atas bumi ini..hehehe

dengan ini saya ingin mengakui kesalahan saya

  1. tertinggi suara
  2. termeletos
  3. terlaser
  4. ter-mengumpat
  5. ter-ejek
  6. ter-kantoi
  7. ter-guris dan menang hati korang
  8. ter-menyusahkan korang
  9. ter-sombong
  10. ter-rampas ape yg x patot
  11. ter-paksa korang dengar cite aku yg merepek
  12. ter-sumpah seranah.. astaghfirullahalazim

begitu lah... mintak maap yek... maaf zahir dan batin... semoga kita saling memaafkan antara satu sama lain.... hehehe :D

Thursday, September 10, 2009

cant wait

aku mahu raya!!!!!
raya, raya, raya!
besok trial habis
bio 3, last paper
wish me luck
cant wait
huaaaaaaa :0

harhar or kuang kuang

sometimes you might turn to be someone that u used to hate to be... u get what i mean? well, it's like karma.. for example, at first, we just hate that bloody attitude so much... but then it ends up that we date with that kind of people... why is that happen ek? why suddenly we could forget about it, after so many years it annoys u? well, actually what makes me suddenly wanna discuss about this thing, is bcoz i just found out one of my bestie is dating with this guy that we used to hate so much... like hell.. ayyo! kwn aku sek rendah ni... mmg banyak bg aku surprise lah.. mentang2 lama x jmp... but then i just want her to know that i'm happy for her, n i'll absolutely not gonna nag at u anymore.. muahahaha... yeah! i admit.. at first myb i dun like that guy's style... cant go wit the flow.. but then, somehow, i feel he's the best bf that u've ever had.. compared to the others..hayyo! minah ni punya test mmg x pnh sama ngan aku... x bole lah nak naik sama pelamin ni... adoi! hahahaha...

so for those who like to hate people, beware! he might ends up being with you... muahhaha.. like my sweety, shiny-teeth twins... anis, aimah! beware! muahahhahaha... anak tauke kedai ooo.. not so bad what?! ;)

Monday, September 7, 2009

update pasal nur kasih :(

sedey plak aku tengok adam.. dah lah hensem... kesian die.. ish3... tapi aku prasan adam ni makin lama makin sweet lah kata2 nya... muahahaha... aku sure suma pompuan pon akan cair dengar ape yang adam ckp kat nur.. eventho die x ckp kat aku, tetiba aku cam terngiang2 plak.. gatei betoi! tp seriously... kali pertama aku tengok iklan ni, bila aku tengok remy ishak je, aku dah gak mst cite ni kaw2 punya... muahaha... i loike him, u noe... muahahahaha.. skali lagi gatei.. pape pon, sesapa yg blom ikuti lagi cite ni, saya sarankan anda cept2 buka.... x kan nyesal punya... kiki.. aidil pon x lama lagi nak jumpa makwe die dah... kiki... semakin hangat nih... adoiyai! aku seronok sungguh! tp satu lagi... tolong lah kesian kat katrina.. bagi ending yang baik kat die... ni tetiba hilang.. dah kua sekejap, pstu hilang balik... sdey aku tengok... cobaan! cobaan!!

merdeka!

hello to all malaysians... hope it's not too late for me to wish happy merdeka to all of you... been busy with trial... hopefully with this ONE MALAYSIA theme, malaysia can be more harmony and peaceful... amin.. i'll always pray for this country... may our country will always get God's blessings....

hope all the politicians could stop their games, while the people will be more 'brainy' and open-minded... i support 110 percent for this ONE MALAYSIA... bcoz i can see how important is this WORDS and how bad it is if we dont take this seriously...

since i watched national geographic about malaysia, i cant stop saying how proud i am to be a malaysian.. yeah! well, let see the list...

reasons why i like malaysia! :)
  1. kuihnya yang lazat... karipap, kuih tart, kuih makmur mama, seri muka, popiah basah dan kering, tepong pelita, cek mek molek (diperkenalkan oleh emma tahun ini..kesian aku kan..)
  2. disebabkan aku ni perot nasi, jadi aku bangga mlaaysia ada banyak jenis nasi... nasi gorenag, nasi dagang, nasi tomato, nasi lemak, nasi kawah... mcm2 lah
  3. kawan aku yang belambak bangsa dan agama... dari sek rendah smpi skg...
  4. cuti yang x henti2 setiap bulan kecuali bulan 4.... tp x kesah lah sbb bulan birthday aku...22/4/92... harap maklum dan hafal...
  5. belambak tempat lepak dan restoran yang ada makanan sedap2...
  6. tempat melancong yang cambest...
  7. cuaca nye yang agak sejuk... bole lah tahan kalu nak banding ngan padang pasir kan?

n banyak lagi... x larat nak tulis.... so tok korang suma, berbangga lah sbb lahir kat malaysia...



again! HAPPY MERDEKA DAY!
MERDEKA!


Thursday, August 27, 2009

no prom

akhirnya hajat nak gi prom aku rasa, x kesampaian... memandangkan ada halangan yg dtg...x pe lah... nak buat mcm mana kan.. nak gi, rasa bersalah plak sbb x gi kenduri.... kalu x gi, sedih plak rasa.. adoi!

tp skg ni, cam dah terlambat nak ckp pape sbb tarikh reservation pon dah tutup... so agknya, kena lah melangok, dgr cite kengkawan yg gi... wah! reda je lah...

tapi x mengapa... :) muahahaha..
nnt pepandai lah aku gi ronggeng, b'karaoke kat red box ke... gi cuti2 malaysia ngan spupu ke... hang out ngan kwn ke.... .... .... sambil mengenang kan ape yg terjadi nnt... ish3.. sumpah x bole bla....
huaaaaaaaa... :(

Saturday, August 22, 2009

happy ramadhan al mubarak! :)

to all muslims out there
happy ramadhan al mubarak!
jangan ponteng posa!
muahahaha


selepas terjumpa budak eskay elkay....

once upon a time,,,,
sdg aku cbuk membeli ice blended tepi jalan

tetiba....

aku jumpa liyana, liyana (liyana square), n syarah... jen jeng jeng

melihatkan keadaan diorg, aku jadi takot

kenapa?

sbb aku yg byk progress dr segi badan! wadoh! aku mkn gemok, diorg maintain je...
time yana slm aku lama2, pertalian friendship kami menyebabkan,.... aku dpt rasakan yg dlm hati die berkata begini.....

"wah! makin berisi jari sabrina... dulu dah tembam, skg lg tembam..." btol x yana?

mcm tu lah aku rasa...

sggh sedey! walau bagaimanapun, aku syukur yg bulan posa dah pon dtg.... bole lah sikit sebanyak tolong aku... harap2 cam2lah... adoiyai!


Tuesday, August 18, 2009

nur kasih :)

btw, not to forget! my beloved drama, nur kasih! i urge to watch this drama as quickly as possible before u miss out the following episode... it's getting HOTTER babe! tengok tau!

p/s : for those who had already seen:
  1. harry potter and the half-blood prince
  2. the proposal
  3. my girlfriends' ghost... blablabla (jennifer garner)
pls tell me somethin to make me jelous... adoi! since this fuckin H1N1 , my dad wont allow me to watch movies... so pls! u're most welcome to make me jelous

oh blog!

sggh kasihan blog aku ini!
seriously sdey
since there's no update for this month
so i write this post to cheer up my blog
kikiki
CRAP!
tp x pe lah,, janji ada lah satu...
sorry ye bloggers
still busy lah
i'm currently in exam mood
trial, babe oi
must work harder
so, WISH ME LUCK! :)

Thursday, July 23, 2009

all around the world

lagu yang cam best.. hehehe.. all around the world by joe flizzow..
wlpn aku just faham die punya chorus je... tp tah lah.. seronok gak ar dengar... enjoy!

oh megan fox!

u can click on this...
till now, i still cant believe the rumours... no doubt, she does look like a man.. but still, i just dun wanna believe this... it is so frustrating... tell me why, megan? or should i call u mitchell... aiyo! x keruan aku dibuatnya... ni kalu anis nampak ni, mst die kejot berok... sdey gle ooo....

Tuesday, July 21, 2009

becoming sabrina

it's been a long time, isnt it? well, i've been through a lot of things these recent days.. n please let me lend ur ears to hear what i 've just found out... i noe.. it's kind of weird.. i just watched becoming jane just now... that's why i feel kind of inspired to write this post...

OUR LOVE ONES...

sometimes, we feel happy with them, but sometimes it may turn out into a disaster... screaming, high up ur voice, fighting... the pain that makes us suffer most.. altho the 'fire' is just for a while, but then i bet our heart will have the difficulties to forget it no matter what the culprit do... yeah! that one is just sooo blur while the other one is sooo fierce like datok tiger... ayyo! that one might did the major mistake, while the other doesnt seems to care about other's feeling.. but hey! mistakes can be fixed.. right?

dont be like me... i do feel regret for what i did.. n from now on, i promise that i'll never do the same thing... believe me, this time, it is taubat nasuha... never ever do that again.. because for what i did, today, Allah has showed me, that i've already changed the people's thoughts about tuuuuut.... n i regret it so much..


WITH THAT, I JSUT WANNA SAY THAT I"M SORRY...
thanks for listening..
n sorry if u dun understand...
it just came out from my hands.... hehehehe...

Monday, June 29, 2009

dear michael jackson...


may u live in peace, besides Allah

i'll always pray for u

i'll always proud of u

I LOVE MIKAEEL!

ur legendary will be missed forever n ever..

NUR KASIH is getting hotter... muahahaha..

NUR KASIH IS GETTING HOTTER
huhu
cant wait for the next episode!
ayO!
manyak suka ini drama..
from: the only addicted fan

prom night... wooooohooo...

PROM NIGHT! its like hot burning stuff in my school rite now.... hihi.. two groups are competing each other just to attract us to go to their prom night.. kiki.. good spirit.. keep it up.. just now, all students form 5 were given an invitation card.. it was from amirah tan's group... mmg sumpah smart gle card die.. ayoyo! saya banyak suka.. altho i noe my mom isnt going to like it... but still, i can feel the HEAT of that day... ayoyo! but of course, it will be great if it's reserved ONLY FOR US, MELAWATIANS... not with other school.. mana bole?! x bole, xbole... but then, it's still too early to decide n hopefully they will agree to combine... ayo! i just dun get it.. what's the problem? why so fussy? just combine lah babe.. TOLONG LAH! then it will be easier for all of us.. the fee will be cheaper n that prom will be merrier.. wah! i just can feel the heat! muahahahahaha... i loike! ;)

perompak! i have some words for you

i miss internet.. ayoyo... miss it so much... but then, i'm still going to miss my laptop n, of course blue cube abah, yg salu menemani aku masa blogging... ayo! oh perompak, till death my words on you will never last... YOUR LIFE WILL NEVER BE PEACEFUL... that's what i pray everytime i see the wire that u used... i still keep it n i'll never ever forget it... believe me... u will suffer, just like what u did to us... but of course, not to forget... Alhamdulillah, thanx to Allah, coz my family are still safe n fine... fiuh! ALHAMDULILLAH

Sunday, June 21, 2009

rumah baru :-/

akhirnya pindah pon... stlh di postpone byk kali, akhirnya sabtu lepas aku pindah... katne? ha! kat bukit antarabangsa... aku x tau lah.. nak kata yay, yay jugak.. tp nak kata sdey, pon sdey jugak.. tp kalu nak bandingkan 2 tu, aku rasa lagi byk rasa sdey aku drpd prasaan happy kot...
asal? meh aku list kan...

  1. carefoour, jaya jusco wgsa maju /au4 dah jauh... nak gi pon susah...
  2. teksi susah nak tahan... bas awam? haram jadah lah benda tu nak naik kan? x smpt sampai kot.... sdey aku... ooo malaysia.. buat lah tuk tuk ke... sediakan lah khas utk b.a ni... camne lah aku nak kua lps ni...
  3. pastu area ni mmg x byk jiran... nak main pon kwsn x best... ape yg ada? kwsn plg luas pon yg dekat kwsn tnh runtuh... "mcm mn mau tau lu punya lumah?"... bpk aku pon jwb, "lu tau x itu tanah runtuh.. rumah saya ctu lah..."... tu lah trade mark rumah aku... dah tu plak... terpampang besar2 papan "lampu isyarat 500 meter di hadapan" ngan papan kecik "DANGER, high voltage ape benda tah" btol2 kat deapn rumah aku.. jd sila lah dtg ek? x yah lah susah aku nak hantar alamat...
  4. dah x dpt cuci mata... bak kata sera, spt buta mata ini... kiki.. sbb x da byk ngst mamat hensem yg ktorg kenal kat cni... actually ada lah satu jiran baru, mamat pakai porche.. dah lah hensem, mcm lee youg dae... tp die cina mey.. baru aku tau hari ni.. adoi! tp x pe lah die dah tegor aku, kira bagos lah.. melayang2 aku... ;P gatei oooooiiii..
  5. nak gi sek, of course tmbg mst naik... adoi nak pengsan... nak nya x da teksi kat sekolah aku, agaknya camne lah aku nak balik sekolah.. naik semut? %^&%&$$^%$&^
  6. rumah ni agak besar lah jugak.. dah byk rumah kosong... mn x nya orang lari, ni kitorg pndh masok.. tp nsb baik bulan ni, makin byk org yg pndh masok... (sbnrnya x da lah byk.. baru 2 family.. tp kira bagos lah drpd kosong...) hmmm... nak gi dapor mlm2 nnt camne? nak buat nescafe? nak stay up... aku ni dh lah 'brani'...
  7. jiran aku hilang! aku rindu jiran aku... aku rindu time aku main tarik rambot ngan amir, amirah, hariz... main kereta ngan abg man.. main basikal tetiba terlanggar ateh smpi gigi die patah... nai basikal tutop mata sampai masok longkang.. time tu kaki aku kat atas, kepala aku kat bwh... nek kah yg salu bg nasi dagang free.. anak auntie eton yg rasa diri hensem... syafiq yg dulu nya gemok gedempol, skg dah kurus kedengkeng... kak fatin yg dulu pakai spek besar, skg mata pon dah berwarna... kak rina ngan kak aza yg suka pggl aku ani mayuni... kak aza yg dl single skg aku dengar dah ngandong.. adoi! mcm2 kenangan... aku rindu kamu semua... nnt kalu aku rajin, aku dtg au4 yek...

so tu lah reason yg menyebabkan aku agak x suka nak pndh cni.. actually byk lagi... tp cam mls nka tulis... aku rasa korang pon x kisah ngat kan? tp tu je lah yg aku nk cite... nasib baik wallpaper dah siap.. so aku agak happy lah gak nak duduk... bersemangat lah skit kan... hehe.. :) so pape pon, aku harap sgt suma nya ok... n aku pon bole lena tido.. ??? doa lah utk aku yek... huahuahua... k ar.. chow!

Wednesday, June 17, 2009

i'm addicted to NUR KASIH

i'm addicted to this drama... waaaa.. cant wait for the next episode.... ;)




NUR KASIH
FRIDAY
9 PM

tv3

MUST WATCH! :)



Sunday, June 14, 2009

firdaus takot gigi palsu?

bila sebot psl firdaus, mst rasa nak gelak...sb budak ni sgt klaka... dia ni, kalu x kenal betol2, mst korg akan ckp die sombong... tp sbnrnya die ni agresif gle, tp sgt manja.. huahuahua... die ni bila dapat tau benda baru... mst muka die stok x bole bla.. melopong dan suka sgt garu pala..

so ada lah hari tu... nenek ngan atok aku tido rumah die... pastu dh nak tido, atok pon bukak lah gigi palsu dpn die... disebabkan terkejut yg tahap gaban, die tetiba jerit... "ATOK, x sakit ke bukak suma gigi... bukak lah satu... aduh!" atok aku pon gelak lah... asalnya atok aku nak explain tp bila pikir balik, kalu explain bukan die paham pon... HAHAHAHAHA.. die gelak je lah... kesian firdaus ni... orang suma biarkan die terpinga2 kat situ... kiki... tp mmg klaka bl tgk muka budak ni blur gle... kiki ;)

holiday nak habis!

aku nak cuti lagi!
aku x mau SPM!

i lost my phone...sob sob :(

oh tidak!
mengapa aku sgt bodoh
hp jatuh pon bole x prasan
stp mlm aku sdey
mengenangkan hp sony aku yg tlh byk b'jasa
***
oh hp!
walaupun ko kekadang lembap dan gila
tp aku ttp syg ko
walau sesapa pon yg tgh guna ko skg
aku harap ko akan igt tuan ko yang ni
aku rindu ko babe
***
dl ko kejot aku bgn subuh
ko memekak lagu HALO pagi2
skg hp sera yg kejotkan aku
lagunya HELLO MOTO
huaaaaaaaaaa :(
***
pak cik teksi
tolong lah pulangkan hp saya
x sggp rasanya nak bli baru
***
btw, aza!
patotnya aku patot b'jaga2 dah
bila ko kata ko mimpi
aku dpt hp baru
ooooo tidak!
huaaaaaaaa :(
***
pulangkan hp ku! anyone......!

Tuesday, June 2, 2009

sumpah aku x tahan.. kiki... tolong lah baca..

firstly che abang blog... aku nak pamer blog ko, bole kan? sumpah lawak 'pantun masa kini' ko tu mmg x bole bla... hahaha... aku berguling2 baca blog ko yg tu... well done lah.. tp kan.. aku rasa kalu aku tunjuk pantun ko ni kat cikgu MAIMON aku.. ha! nahas ko dikerjakan.. tp x pe... aku mmg suka gle... kiki... dah lama aku x gelak guling2 camni... so for bloggers yg lain, sila lah usha blog ni... aku gerenti ko pon bantai gelak gak... sggh kreatif.. i loike..
www.mofarby.blogspot.com :) selamat m'baca!

Sunday, May 31, 2009

when faan create a blog... argh!!!!

apabila budak darjah lima pon nak buat blogspot... ha? biar btol?! sumpah aku x nak tgk ape yg die merapek kat blog die tu.. tp pape pon, sbg kakak yg care thdp adiknya,, blueks... diharap anda suma dpt lah beri sokongan... usha pon jd la... at least profile view die bergerak... hahaha.. jahat tol aku ni... so sila lah bukak, www.farhan-share.blogspot.com.. nak 'share' jugak kan... ni akibat terjebak ngan yana lah.. hahaha... pape la faan.. bagus gak ko ngarot kat cni.. x da lah aku dengar ko bebel.. agaknya lepas ni kalu die marah aku je, die tulis blog... hahaha.. save kts kat rumah ni... hahaha.. so good luck lah faan yek... x sangka adik aku yg sorg ni mmg btol2 dah maju IT.. ye lah.. ada supporter cam abah aku, bole lah nak buat... pape pon, jgn ko cite psl sejarah plak... p/s : he is history-lover.. nnt aku add as follower yek...

CHELSEA WON FA CUP

yay! chelsea won the FA Cup.. after waiting quite long time, finally they won another cup... yay! happy gle... this time, i watched live punya.. hehehe... the game was quite happening, coz for only 29 seconds, everton scored one goal, by saha... after that, chelsea then became more aware.. ye lah.. t'kejut ooo.. 29 seconds.. aku igt m.u plg trok, sbb bia kan barcelona goal 10 min.. ni lg trok.. luckily, they won... or else, aku sendiri tunggek... altho the results was supposed to be 3-1, but then, nak buat mcm mn, the referee missed it.. so, jadi lah 2-1... kesian malouda... tp x kisah lah.. asal kan chelsea menang.. huh! thanx to lampard n my drogba... my handsome man! i dun care whether u black ke yellow ke... ko ttp menjadi pojaan hati ku... kiki.. gatei! ;)

gamba lapok.. :)

simon cowell is a sweet man

when i watch this video.. i feel like crying... muahahahaha... simon cowell is so sweet.. hahhaha.. he reminds me of mamat jiwang kat malaysia ni, who just married with actress, emilda rosmilla... x lain x bukan, adlin aman ramli... hehehe.. congrats man.. pape pon, hope u enjoy watching this video...


Saturday, May 30, 2009

love makes u easily get jelous

well, lets make it clear ok? when u like someone, just confess ur feelings towards him or her... if u dun want, well, it's up to u... everyone have their rights... but then, when u miss it, i guess, u have to say goodbye! n please! dun obviously show your 'disgust'... especially when they are in front of u.... at least... just show that u're happy too, make a faked smile... yeah! i noe, it hurts so much.. i noe coz i felt that once... but then, pls be matured or at least try to respect other people's feelings... that day, i feel like i wanna strangle si tuuut... hayyo! it's ur fault babe! hayyo!

Thursday, May 28, 2009

one more day, then exam mode is off

ya Allah!
cepat lah habis exam!
aku nak ronggeng habis-habisan
nak melalak
qada tido
banyak nya benda nak buat
:)
sumpah x sabar weyh!

muahhahaha! MAN. UNITED KALAH!

suka gile aku! glory for fc barcelona.... finally! i never feel happy like this... fc barcelona is irresistable team.. i never like manchester united since ronaldo joins in... mmg x bole bla mamat tu... kepada m.u fans, i'm sorry... but never mind, coz i'm superb happy... hihi ;P honestly, i didnt watch live match coz too busy studying for add maths... minggu exam lah katakan... tv kena sekat... so tgk ulangan pon jd lah... overall, i think PUYOL was the best player last night.. besides playing well, he often made ronaldo pissed off... haha.. the best part ;).. well, ronaldo! u have to face the fact that u're not the only actor in the field... guess, u have already found ur new competitor... kiki! :) for samuel eto n lionel messi, good job! cayalah! 2-0 babe! GO FC BARCELONA! muahahahahaha -___-

Sunday, May 24, 2009

kiss kiss!!!!!

i watched national geographic just now.. n i found out that a kiss can actually makes u feel healthier... muahahaha... for muslims, jgn pikir bukan2... but then, i just wanna share with u all some infos that i remember...

what's up with "kiss"...... muahahahaaha...

  1. you burn 26 calories in one minute kiss.. how cool is that? so what are you waiting for? kiss your dad's leg in one minute... especially after they get back from work... muahahahhahaha..
  2. it causes tensions in more than 30 facial muscles... this is good as it helps to smooth out your skin and increase blodd circulation... i better tell my mom about this... ask her to kiss her beloved cats behind my house... muahahahaha.... hilang lah jerawat nnt...
  3. 3 kisses a day will be enough to make you to lose an entire extra pound...
  4. a kiss can calm down one's nervous system quite effectively and rid oneself of stress... so yana! kiss lah teddy bear ko banyak2 ek..

ok... enough lah... 4 is enough... all i can say is "kiss ur mom" is the best thing that u can do... as a symbol of 'thank you' for what she did to us.... SO EVERYBODY! KISS UR LOVE ONES N BE HAPPY! :) Renung2 kan dan selamat beramal!

help me!

urgh! pleaase help me! again! my phobia of writing essays has come... i dunno... i am dumb when it comes to create ideas in making essays.. whenever i get the paper, i will totally change into some kind of lil coward dwarf n my brain is like gone everywhere.... i suddenly lost my confidents.... same like what happened in my oral... i was so good during the practice but then, when it came to real, i was like hell... OMG! this cannot happen... i dun want b's for my english again! i'm through with it... i have to think about my mom, who is an english teacher... but then, i cannot forget about my pmr result... which i got b's for my bahasa (bi n bm)... urgh! i didnt expect that... seriously! that's why, for about 2 hours after taking the results, i turned into hulk, throwing all the pillows, like a wife lose her husband... kiki.. for more info, u can ask my family... i was terrible at that time... i want to change!!!!!! but how?!!!! english subject has now become my phobia.... i just realise that... perhaps, i should enter fear factor.. where the host (i cant remember his name..) will force me to write 10 essays.. n most of them are writing formal letters... argh! HELP ME! how to improve my english?!!! sabrina is dumb, isn't she?

Saturday, May 16, 2009

happy teacher's day

kepada :

CIKGU-CIKGI yg telah byk berjasa kepada nursabrina amran
tadika adik-adik2 (97)
tadika al-ansar (98)
sekolah kebangsaan lembah keramat (99-04)
sekolah agama taman permata (99-00)
sekolah agama rakyat au4 (01-04)
sekolah menengah sains kuala selangor (05)
last but not least...
sekolah kebangsaan taman melawati
i love u so much
may god bless u
HAPPY TEACHERS DAY! :)
from ur cute student :
nursabrina amran

Tuesday, May 12, 2009

happy birthday eja!

HAPPY BIRTHDAY SIS!
may Allah bless u..
semoga gigi baru cepat tumboh.. biar lawa skit senyuman ko tu
semoga gigi hitam ko bertukar gigi emas/silver... :P
semoga dapat banyak A dlm peksa...
semoga panjang umor..
semoga ko bahagia selalu
akhirnya, budak ini sudah tua... hehe.. so, hari jadi die cam besa, aku bg baju je lah.. dah x da idea.. tu je yg die reti simpan.. kalu bg alat tulis, mst suma ranap dlm ms sehari.. habis suma disedekahkan nnt... pemurah x b'tempat... then bapak aku plak bli kan die novel "dear yayah!'.. hebat kan adik aku.. dah layan dah novel2 ni... aku ngan sera mmg plg loser ar.. ish3... maap la.. x da gamba.. sbb x special sgt.. muahahaha... kakak yg jahat... ;P

Monday, May 11, 2009

the most wonderful woman in our life


dear bloggers..


first of all, aku nak ucapkan SELAMAT HARI IBU kepada suma ibu2 sedunia... aku doakan semoga mereka ini sentiasa diberi kesejahteraan, kebahagiaan, kesihatan dan keberkatan dari Allah yg Maha Esa... aku x tau nape aku rasa cam nak bermadah hari ni... myb sebab blog aku pon dah lama x di'update'... so aku igt nak b'celoteh byk psl the most wonderful woman in our life.. the one that we called "IBU"... lama dah aku pendam... semakin lama aku pendam, aku rasa semakin menjadi-jadi perasaan aku ni... AKU X SABAR NAK JADI IBU ORANG... kiki... aku tau ini agak merepek, tp memang itu lah yg aku pikirkan...


so, aku malas nak cite bagaimana ibu melahirkan n what so ever, sbb aku tau korang dah dengar benda ni byk kali stp kali nak peksa kan.. jd x yah lah aku ulang ek.. yg tu lu pikirlah sendiri.. but then, aku nak sentuh ape yg tlh kita lakukan thdp ibu...


aku ada byk situasi yg nak aku kongsi ngan korang suma.... first situation, time aku balik dari netball... masa tu dah pukul 8.30 mlm... aku marah ngan mak aku, asal die x cari or call aku lgsg... pastu bila dah jemput aku kul 9 mlm kat bus stop (after aku call die guna public phone), die bkn nak tny "nina ok x?" but then, die marah aku.. "asal lah x reti nak call umi, ckp btol2 kat mn nak amek?! x phm2 orang tgh risau..." what?! aku marah kat mak aku.. aku siap cite kat best friend aku, sampai hati mak aku ckp mcm tu kat aku...(sbnrnya mak aku berleter panjang lagi...) aku memberontak, mcm mak aku ni tak care lgsg psl aku.... but then, bila aku cite balik kat die, explain one by one dekat umi ku yg tercinta itu psl perasaan aku time tu.. tetiba perkataan yg aku x harapkan klua dari mulot die, tetiba buat aku sayu... "umi sorry... umi tau umi x patot marah... but then itu mmg lumrah ibu... nnt bila nina dah jd ibu, nnt nina pon akan jadi camtu.. nak marah bole, tp kena pikir sejauh mana salah ibu tu nak bndg ngan jasa ibu... umi bkn nak ungkit, tp kekadang anak2 kena igt benda tu slalu..." nasihat ni mmg aku x dpt lupa smpi bila2... bila aku pikir balik ape yg aku dah cite kat bestfriends aku tu mmg x patot kua dari mulot aku... tambah sayu lagi, bila mak aku kuakan kata2 sorry yg sbnrnya patot kua dari mulot aku... begitu mudah utk die ungkapkan... aku? jauh skali... meleleh air mata aku dengar... SORRY MI...
*******
second situation, bkn al-kisah aku, tp a friend of mine... die ni dah takda ibu.. aku igt lg time mak die still ada, diorg satu family sgt happy n happening gile... bole dikatakan stp kali jumpa, ada je cite yg x kering gusi... dudok ramai2, gelak mcm hantu... rindunya die saat tu.. dulu kat dapor, mak S akan masak utk diorang sekeluarga.. masakan die mmg ONE IN A MILLION... Tuhan saje yg tau betape die teringin nak makan masakan itu lagi... tp skg... Allah lbh menyangi insan itu... pastu ape yg jd? kuarga die mula porak peranda... satu tiang putih yg tidak pernah penat m'erat 10 tali itu akhirnya telah berkarat dah mula rebah.. sbb tu, tali yg lain pon turut terbang dibawa angin.. mcm kuarga si S skg ni... mula2 jerebu je, pastu taufan, skg ni dah jadi tsunami... suma kuarga die lemas dan hanyut.. sbb kan perkara yg kecil m'jadi isu besar... dulu kalu ada pape, ibu S yg akan selesaikan masalah... "jangan mcm tu.. kita tak bole dengki kat orang.. nnt org lagi benci kita.. orang buat jahat kat kita pon, kita still kena sabar.. ingat! kita bawa nama ibu bapa kita... ingat Allah! istighfar byk2..." smpi skg tu lah amanat ibu S kat S sekeluarga... besar maksud tu.. S sedih sgt.. teringat plak kat ibunya yg sudah tiada.. semalam S baru saja tepon aku.. ckp betapa rindu nya die kepada ibunya itu... die kata rasa mcm nak korek balik kubur ibunya itu dan bawa ibunya utk pulihkan balik huru-hara tersebut.. liquid yg plg aku lemah skali nak layan telah pon berderai kua dari mata aku yg asalnya memang mcm katak ni.. S, be strong ok? aku harap ko x marah aku cite kan hal ni... hehe.. tengok si S ni, buat aku b'syukur sbb aku masih ada ibu...


aku sayang mak aku.. (the left one) dan itu x kan berubah walau apa pon... I LOVE U, UMI!

Saturday, May 2, 2009

tomok! congrats!

tomok! congrats! he won OIAM yesterday.. kiki.. altho i like aweera more, but that night, i think he really deserves it... MENANG SEJUTA BABE OI!