Monday, February 23, 2009

cerita february

hey there! i just realised that i only wrote one blog for this month.. muahaha. menunjukkan betapa bz nya aku dlm bulan ini... pape pon, dah alang2 bukak ni, i would like to share wit u all my stories called C.E.R.I.T.A.... kiki.. so please! dun get bored ok? ;p

yesterday (sunday), my sis n i went to taman tasik titiwangsa. we arrived there at 7.3o in the morning.. huhu.. mcm x caye, kakak aku bgn pg2, just bcoz nk jogging.. huahuahua... tp baguslah.. drpd dok m'hadap p.c tiap2 hari... kiki..so, kat sana, kalu korg gi, masyaAllah! bersepah-sepah org.. ada yg bdn mcm aku, bdn mcm yana.. huhuhu... sggh aku salute lah org m'sia nih.. so now aku phm nape org suka jog kat cni... aku yg dulunya agak malu nak jog dpn rumah, tp kat cni, aku rasa selesa lah skit... scenery die pon best, bole hirop udara segar... slrrrppp...

we jogged till 9.30... dah cool down suma, we went to syed restaurant.. yeah! time ni lah, yg m'buat kan plan nak kurus aku x b'jln. roti kosong satu, roti telur satu, roti bakar satu, milo ais satu n teh ais satu.. hehe.. but pls dun get me wrong ok? these were all for me n yana lah.. bkn aku sorg je.. ada pahem?
next is my netball game.. yeah! mmg byk kenangan.. but the most important thing is, bcoz of this game, my face now, has become ' a lil bit fair-er' than before.. mmg best! so, back to my report.. the competiton were held on 3, 4 n 5 february.. n there were about 22 schools participated..


ktorg lwn kat sek ni.. sek men ideal heights.. sek ni sgt bersih dan sgt teratur..
pastu senyaaaaaap je...
korang patot tgk rotan ckgu disiplin diorg.. huh! menakotkan...
kalu sek aku, pkl pakai gajah pon x heran..
port smk taman melawati...

so, first game ktorg main, tros kalah. but then, lps dah kena lecture ngan cikgu mimi, we stared to play well. bole dikatakan smooth lah jugak.. shoot aku pon lps jek.. nasib2.. sek yg ktorg lwn ialah smk darul ehsan, smk sri keramat (my ex-school.. center die kwn aku.. kiki..) n smk hill crest.. ada satu lg sek.. tp aku x igt lah.. hmm.. over all, hari tu, we won 3 games over 4 games.. kalah ngan smk darul ehsan... beza mata jauh gle.. kiki.. but then, there was one school yg agak bangkreng skit time kat pdg.. SMK HILL CREST! mls nak cite byk kan...
so smpi sek, lbh kurang kul 2.30 ptg.. ptg kul 4.30 plak ckg mimi kata ada training ngan under 15, so drpd buang duit, ktorg stay kat surau smpi kul 4.30... so inilah hasilnya...

best gle tido kat surau...

dah hbs training, balik tido t'bongkang...besoknya lwn balik... lwan ngan sm teknik gombak, n semerbak. finally, aku akhirnya dpt gak tgk pocong yg bdk2 under 15 cite kan selama ini.. mmg mcm pocong pon... muka die putih gle n x burn skit pon.. ps2 time main die t'lompat2, sebiji mcm pocong... ikat tdg pon mcm pocong gak... huahahahahaha... skg aku phm... yg bestnya, team die pon pggl die pocong. kiki.. mmg best lwn ngan diorg ni... bole gelak2 lg... so time ni, spatah game pon ktorg x mng... so dpt lah no 4... suma nya slh aku,, shoot aku spatah haram pon x masok... adalah 2,3.. ish3... ape x nya, aku yg dulu jd g.k kena jd g.s. mmg pdn lah muka.. tp x kesah lah... janji aku dpt medal, team aku pon dpt no...


medal2 KAMI


under 18, under 15 smktm.. blkg tu sek. semerbak...

balik2 suma nak tgkp gamba.. credit to emma, the owner of this camera..


GADIS 60 KM/J
waiting for our bus...


so, overall, cikgu happy, ktorg pon happy. tanggapan bdk sek yg ktorg x kan mng, tlh pon disangkal habis habisan... MUAHAHAHHAAH... bln mac ni plak, ada friendly match ngan MNDEF. ape kejadahnya MINDEF tu aku pon x tau... tp mmg sgt seronok dpt main n satu team ngan diorg ni... n lps ni dpt lah jumpa balik..
team members :
-UNDER 18; syira, mira, zafira, zainab, qila, suhaila, syawalia, halima, emma, sabrina, nana
-UNDER 15; mimi, dilla, saodah, natrah, sarah, chong, ruth, ilya

1 comment:

EmmaRaus. said...

gila baru nk post dow, hahhaha