Friday, April 3, 2009

oh kak ale

tagged by kak ale, senior ku yg sekepala ngan kakak aku..
tag ni berkenaan ngan kusess... harap maklum!
hehe.. excited ni.. lets go!



Your first day in KUSESS was:
sdey sgt.. sbb kena tinggal ngan family... time tu umi je yg hantar... abah x dpt hantar coz ada meeting... pastu jumpa cousin ku yg tersayang since die sama second intake ngan aku.. time nak bye mak aku, tetiba fawwaz bole plak nak buat kecoh kat dpn 'white house'.. adoi.. x psl je ada kakak form 2 tu tegur... ish3... x spl je... jeles kot... hahaha.. satu lg, aku sgt famous sbb jd adik yana n kazen kpd 'JIMKANG'.. rimas sgt! adoi!



Your last day in KUSESS was:
time tu bulan lapan cuti panjang.. dgn memakai baju oren ngan slua jeans, aku m'hadap encik kamarul aripin, guru pllg sporting tp tegas gle... huh! dah settle masalah, aku terserempak ngan kerani yg salu jual nasi lemak kat kusess.. ape kabar die skg ek? jual lagi ke? kiki.. aku igt lg, aku lah pelanggan tetap die yg plg setia... smpi satu tahap die reservekan satu nasi lemak tok aku... muahahahaha.. pengajaran : berbaiklah ngan mak cik nasi lemak... hahaha.. aku rasa kalu aku stay lg lama, myb dpt satu free kot.. hehehe.. so, die siap ckp lg, "nnt x dpt lah nak rasa nasi lemak mak cik dah." alalalala... sweet kan?



Best memory:
banyak gle... tp yg plg aku suka time sports day.. time tu sibok sgt ngan kawat nye.. aku lah penyokong yg plg kuat menjerit... aku mmg semangat bab2 ni.. like mother, like daughter lah kan.. jerit smpi habis suara... sampai fawwaz pon naik malu ngan aku.. lantak lah.. kiki... seronok tgk haka yg senior buat. plg x bole bla, rumah wira lah.. kiki.. plg menjolok mata skali SUFI AKA SUGONG (sorry yek.. segan nak pggl abg..) msg2 ada lagu patriotik.. suma smgt rumah... sumpah klaka... for me, waja form 1 lah plg best skali.. mcm2 cite dlm bilik tu.. pastu kls 1 delima yg disayangi, aku rindu sgt kat arif, or should i say AGHIF (pelat r).. ape khabar die skg? dah tinggi ke blom bdk tu... rindu nya! aku sgt rindu ayat puitis die... time nak mintak tolong, fiuh! meleleh ayat jiwang.. ape lg ek? masok dorm aspura... hahah! plg aku x sgka.. byk gak bdk laki yg bawak teddy bear.. ish3.. HaRI PAHLAWAN! suma nmpk smart.. 22 april 2005, aku dpt bunga dr kawan n card yg sggh comel drpd yana, kak ale, ngan psycho... oh sggh suweeet...n of course, tanggal 20 april 2005.. malu nak cite..



Worst memory:
time migraine... tah lah... time ni mmg aku ngaku aku sgt bodoh n memalukan diri sendiri.. menyusahkan ramai org termasok kakak aku ngan kak ale, senior lain n kengkawan aku, n faeez.. suma org.. frau zarina... huh! ni lah yg buat aku x nak dtg kusess dah.. MALU YG TERAMAT... pstu time kena jerit ngan cikgu elley... walaupon agak memalukan, tp itulah memori yg plg aku igt n bwk smpi skg.. jerit2 mcm mn pon, die tetap byk tolong aku time aku sakit... kena sound ngan kakak senior coz x pggl yana 'kakak'.. x psl2 je.. yana x nak aku pggl die kakak ok? die sendiri ckp geli... so aku x pggl lah.. NGENG! ape lg.. ha! kena sound sebab ckp x berlapik n rapat ngat ngan psycho aka hafiz... kak baz n kak yana azhar jmp aku personally... cuak gle.. ish3.. time tu aku rasa cam nak fly je... tp sebab form 1 kan.. so x brani mn... kes hantu plak, mcm2 hantu aku jumpa.. jual kuih lah, naik basikal terapong lah... mcm2... nak kencing satu bilik air ngan aku pon ada... ish3.. punya lah byk tandas.. nak kongsi gak..



Best food:
dulu, aku pelanggan tetap kek batik.. asal hari ahad, aku klua senyap2 gi gerai.. pastu mlm jumaat plak, aku bli nasi lemak ngan air milo.. sedap gle... kalah nasi lemak lentok... yg ni kalu mkn bole lentik... habis prep petang plak, mkn kuih seri muka... sdp nye.. dah lama x mkn.. rindu plak... lg 1, kopi o time supper.. tah lah tetiba jd sdp plak.. mkn ngan biskut kering... sedap.. smpi satu tahap, aku berebut ngan abg form3 tu... lastly, aku menang lah... muahahahaha...



Worst food:
heheh.. mintak maap ek... makanan DM kot.. the end.. sorry ar.. x brani nak ulas panjang..



Favorite place:
surau! di sini lah tmpt di mana, korg bole tgk bdk pompuan bole tumbang.. hahaha.. dah dok asrama ini jadual pack, so sentiasa ngantok n penat.. so mostly, time subuh ke, maghrib ke or isyak, ada lah beberapa org yg sujud ke hadrat ilahi smpi x bgn2.. tetiba cam khusyuk plak kan... SUBUH lah plg x bole blah skali.. time al fatihah suma pakat goyang.. ada yg terjatuh pon ada.. hahahahahahahaha.. smph lawak... ps2, GAzebo! tempat pertama, kali pertama aku ponteng prep.. muahahahaha... rupanya bkn aku sorg je yg nak ponteng.. byk lg senior yg lain... hahaha.. klas 1 delima... tempat aku bermanja ngan MAYO, ARIF, FAKHRUL, AMRAN (bkn bapak aku tau), IKHWAN, PIJA (aku rindu ko), MINT, HAZIRAH, IZREEN & FATIN (kwn aku smpi mati)... ni lah geng borak n gosip aku... prep mlm, aku ngan mayo asik melantak choc je.. mn lah aku x gemok... DM sbb ada wayang.. time ni sgt best sbb suma cam kumpul n tgk ramai2.. nak2 cite hantu... mst ada org sergah kat blakang... last but not least, dorm siantan 1.. tempat aku lepak2 ngan izreen, fatin, junny, fiza, azmatul, kak yana (kakak dorm)... mostly, psl laki lah..


Least favorite place:
aku benci dok kat bilik sakit.. sbb ada satu makhluk Allah ni salu ikot aku.. kucing ni hitam sgt, mata bulat, n aku namakan die salem.. sbb die suka sgt ikot aku... tmpt die x ikot aku cuma nak gi klas ngan msk tandas... tu pon, die bole plak nak iring aku... ish3.. seram.. mlm2, kalu aku x ttp pintu, mst aku nmpk die tido kat bwh katil aku ngan junny (double-decker).. x pon die tenggek kat kasut aku, smpi habis dicakarnya... ish3... ape khabar ko kucing? rindu plak kat ko.. tah2 ko dh bercucu cicit kan? tp bl pkr blk, sape lah nak ko.. dah lah hitam legam... satu lg tmpt, klinik kerajaan ape tah.. aku lupa.. tp mmg skt mata aku tgk ubat die kasi.. tulisan die burok sgt.. kekadang aku x tau bp kali aku kena mkn ubat ni...



Favorite activity:
kawat kaki st. john.. sbb kat sana st john plg lopek, so agak salu kena boo.. salu gadoh ngan kadet polis.. hahaha.. kelab sains n matematik.. time ni lah klaka skali.. aku suka group aku.. diketuai oleh abg syah... salu gadoh ngan die.. asal pape je tanya aku... "ha! adik yana! ko kan byk ckp.. ha! kita nak buat ape ni?" ska hati je weyh.. tp layan gak ar.. ps2 dah nak present, aku ngan abg syah gadoh ngan psycho plak... mcm2... byk gadoh lah kot.. ps2, time perjumpaan rumah waja.. msa tu nak buat haka.. cey ni lah kata2 abg PUSAT AKA NAUFAL...

"korang! ni ayat haka ni, aku ngan FAWWAZ amek drpd dictionary afrika selatan.. penat aku cari... so aku nk suma hafal tau.. salin lah kat mn." form1 ni pon ikot je lah.. form yg lain x heran pon.. dah hafal suma, skali time balik, ada kakak for 2 yg baik ngan aku btau, yg ktorg kena tipu bulat2... YA ALLah! time tu aru lepas buat audition depan senior.. malu gle...

ni ha lirik die!
"aku nama tata (lion king ape), ayah sagu menggua, ikora patuta, kia de banaskah, kumbara waja.."sumpah aku still lagi igt.. haha.. ape lg ek.. ceramah agama dgn ustaz nordin! time ni sumpah klaka.. kalu dgr die ceramah, mst perot terburai punya.. dah lah comel ustaz ni.. kiki..



Least favorite activity:
masok klas.. masok lab.. sumpah time ni, majority suma tido.. kdg2 kalu mood cikgu x baik, suma kena berdiri atas kerusi.. ha! blaja lah ko.. alas tgn kalu nak tulis.. tp bdk laki naik syok.. ngeng tol la... x psl2 je.. aku x pnh tido dlm kls ar stakat ni.. tp time prep ada.. hehehe..



Proudest moment:
aku dpt hadiah daripada cikgu thajunisha coz tulisan plg lawa.. muahahaha... kak baz hadiahkan kek utk kitorg, bdk waja form 1, sbb batch form 1 plg pandai... rate education kitorg highest.. muahahaha..



Most valuable thing you learnt:
TRUE, PURE FRIENDSHIP.. sampai skg aku x kan lupa suma benda yg korg buat kat aku.. dari angkat aku yg cam moyang hippo ni, bagi aku makanan, layan karenah bodoh aku ni.. THANKS BERMILLION guys! x dpt aku nak bls suma jasa korg.. all i can do is just pray for ur success n hopefully we can meet again one day..



One thing you wish you had done:
x menggedik n menyusahkan org.. n jd sorg kwn yg baik tok suma.. appreciate org sekeliling aku...

THE END

5 comments:

nadia_saleh said...

hihi..terhebat la nina!!!

kejap duk kusess pon byk da mmori..haha
*siyes ke nina nmpak antu..??

yananana said...

nina tuh yang antu rsenyer. hahaha.

sabrina said...

jumpa lah satu dua...
time dlm tandas lah ngundang skit...
dl kan suka stay up..
skg dah pemalas...

sabrina said...

cop!
ke tu yana ek?
rasa nya body die pon cam yana gak ar...
cam hippo panggang ar gak...

Amirah.M.Noor said...

hey sabrina!
akhirnya jumpa your blog. haha
tergelak la reading this.
miss you though.

xoxo.